مهرداد

  • خانه 
  • تماس  
  • ورود 

10 روش برای داشتن کودکی شاد

30 فروردین 1396 توسط نيره مظفري

10 روش ساده برای تربیت کودکی شاد

یکی از بزرگترین هدایایی که والدین می توانند به کودکان خود بدهند، توانایی و استعداد، شاد شدن است. البته بین خوشحالی و شادی لحظه ای، مثلاً دادن یک اسباب بازی جدید یا یک سبد پر از تنقلات به کودک و خوشحالی و رضایتمندی پایدار، تفاوت عمده ای وجود دارد . به یقین کودکان دوست دارند تفریح کنند و مانند  بزرگ تر ها نیازمند ند تا عمیقاً احساس خوشبختی کنند. امّا شادی واقعی مطلب قابل تعمق تری است و آن روح فرزند شما را تحت تأثیر قرار می دهد و در او این حس را به وجود می آورد که همه چیز دنیا خوب است. متخصصان معتقدند که کودکان شاد ویژگی های مشخصی دارند ، از جمله:عزت نفس،خوش بینی و خویشتن داری.دراین نوشتارده روش ذکر شده است تا به فرزندتان کمک کنید دیدی مثبت به زندگی داشته باشد.

1-از سرگرمی های سازمان نیافته و قدیمی استفاده کنید.

 کودکان موفق معمولاً کودکان شادی اند همه ی بچه ها به زمانی برای کاهش  فشار نیاز دارند. وقفه ای در زمان بازی یا درس آن ها ایجاد کنید و بگذارید در این زمان تخیلاتشان آن ها را هدایت کند و آزادانه بازی کنند. برای مثال، سر فرصت حشره شکار کنند ، آدم برفی بسازند یا به عنکبوتی که تار می تند نگاه کنند. این ها موجب می شود حس تخیل در کودک تقویت شود و به کودک اجازه می دهد دنیا را با گام های خودش کشف کند. بهتر است کودکانتان را در هنگام تفریح همراهی کنید. 

  2-کمک کردن به دیگران را به کودکانتان بیاموزید.                                                          

برای آن که کودکتان بتوا ند شاد باشد، باید احساس کند که عضوی با ارزش از یک اجتماع بزرگ است. و می تواند به زندگی افراد دیگر معنی ببخشد . با به وجود آوردن موقعیت های مناسب ،این احساس را در او ایجاد کنید. اسباب بازی های قدیمی او را که دیگر نیازی به آن ها ندارد، جمع کنید و از او بخواهید آن ها را به خانواده های نیازمند بدهد.کودکان می توانند لذّت کمک کردن به دیگران را در سنین پایین درک کنند.                                                                                          

3-همراه با کودک خود ، فعالیت های فیزیکی داشته باشید.                                                                                                                                                   همراه با کودک خود گردش بروید، با او بازی کنید یا با هم دیگر دوچرخه سواری کنید .با این کار نه تنها نیرو و بنیه ی کودک خود را تقویت می کنید بلکه باعث شادی و خنده اش می شوید. فعال نگه داشتن کودکان ، استرس را در آنان کاهش می دهد وموجب می شود آنان انرژی شان را به طریق سالم تخلیه کنند. کودکان سالم از قدرت بدنی بیشتری نیز برخوردارند . چنان چه کودکتان را در انجام کاری که علاقه دارد، تشویق کنید،برای ایجاد شادی در او روشی جدید به کار گرفته اید.

4-با کودکانتان بخندید.                                                                           

برای بچّه ها لطیفه تعریف کنید،شعر های خنده دار بخوانید،خودتان را دست بیندازید.خندیدن، برای کودکتان و نیز برای خود شما مفید است. یک دلیل کاملاًفیزیکی این است که هنگامی که می خندید،تنش (نگرانی) و اضطراب آزاد می شود.،اکسیژن بیشتری دریافت می کنید و سبک بال می شوید.

5-در تحسین کودکان خلاق باشید                                                                     

هنگامی که فرزند شما درهدفی که دنبال می کند به موفقیتی می رسد یا مهارتی کسب می کند،تنها به گفتن جمله ی (کارت خوب است)اکتفا نکنید به جزئیاتی که آن ها را مؤثر یافته اید ،اشاره کنید.برای مثال بگویید(روشی که تو برای توصیف قهرمان در خلاصه ی کتابت انتخاب کردی ،به قدری عالی است که من احساس می کنم که او زنده است.)یا بگویید: {روشی که برای کشیدن آن درخت ها به کار برده ای ،بسیار می پسندم.}این طرز برخورد بسیار معنا دارتر از آن است که به شکل خیلی رسمی به پشتش بزنید و آفرین بگویید.

6-از خوب غذاخوردن کودکتان اطمینان حاصل کنید.                                                                                                                                                                 چنان چه فرزندتان بد اخلاق یا بهانه گیر است ،اگر بیمار نباشد، احتمالاًگرسنه است. اگر زمان غذا خوردن نیست از میان وعده ها استفاده کنید ولی به خاطر داشته باشید که این میان وعده ها باید حاوی مواد مغذی(دارای ارزش غذایی)بوده،صرفاًشکم پر کن نباشد. خوب خوردن از تغییرات رفتاری ناگهانی (مانند:بهانه گیری )می کاهد و در به وجود آوردن احساس سلامت و تندرستی مؤثر است.

7-لبخند بزنید.

برای یک کودک هیچ چیز به اندازه یک خنده شیرین اطمینان بخش نیست.این خنده روشی مختصر و مفید برای گفتن(دوستت دارم) است. در حالیکه می خندید،سنگین و رسمی او را در آغوش بگیرید.به خاطر داشته باشید که همه این لبخندها و در آغوش گرفتن ها،به همان اندازه که برای کودکتان خوب است،برای شما نیز مفید است.

8-با دقت به حرف های کودکتان گوش دهید.                                                 

برای کودک هیچ چیز به این اندازه مهم نیست که همه توجهتان به او باشد.دراین هنگام او آن چه را که در ذهنش است به شما می گوید.آیا می خواهید شنونده بهتری باشید؟تمام حواستان را به کودک بدهید.اگر زمانی که شما مشغول انجام کارهای روزمره هستید،فرزندتان با شما صحبت کرد،همه کار هایتان را کنار بگذارید وتمام توجه خود را معطوف او کنید.هیچ گاه صحبت او را قطع نکنید و میان افکارش ندوید، حتی اگر تمام آن ها راقبلاًشنیده باشید.

9-به کودکتان یاد بدهید مشکلاتش را حل کند.

ازبستن بند کفش گرفته تا عبور ایمن از خیابان،هر مهارتی که کودک شما به دست می آورد،قدمی به سمت استقلال(اتکا به نفس)وی است.در واقع حتی دانستن این مطلب که او می تواند با این مسائل روبه رو شود و آن ها را حل کند،کمک می کند که کودک شما احساس خوبی نسبت به خودداشته باشد. هنگامی که او با مشکل مواجه می شود؛اعم از این که آن مشکل اذیت شدن توسط هم بازی اش باشد یا شکست در چیدن تکّه های پازل در کنار هم،شما می توانید بدین ترتیب به  او کمک کنید.  

1.      مشکل او را بشناسید.

2.      راه حلی را که او به نظرش می رسد،بپرسید.

3.      مشخص کنید چه کارهایی به حل آن مسئله یا مشکل می انجامد.

4.      در مورد اینکه او خودش به تنهایی می تواند پیش برودیا به کمک شما نیاز دارد،تصمیم گیری کنید.

5.      چنان چه به کمک شما نیاز داشت،وی را مطمئن کنید که به او کمک خواهید کرد.                                                                       

10-به فرزندتان فرصت هایی بدهید تا خود رانشان بدهد.                                                                                                                                                           هر کودکی استعداد یا مهارت ویژه ای دارد. چرا به او اجازه نمی دهید که کمی از آن را نشان دهد؟ آیا او کتاب خواندن را دوست دارد؟از او بخواهید هنگامی که آشپزی می کنید،برایتان کتاب بخواند.آیا او حسابش خوب است؟هنگامی که به خرید می روید بگذارید به اوانتخاب کند و نظر بدهد که کدام کالا بیش تر می ارزد؟

کارین ایرلند می گوید : (هنگامی که شما در کارهای مورد علاقه ی کودکتان شریک می شوید ونشان می دهید که تحت تأثیر انجام آن کارها قرار گرفته اید ، مرحله دیگری از تقویت عزت نفس را در اوبه ظهور رسانده اید.)

 

 نظر دهید »
اردیبهشت 1404
شن یک دو سه چهار پنج جم
 << <   > >>
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

مهرداد

  • خانه
  • اخیر
  • آرشیوها
  • موضوعات
  • آخرین نظرات

جستجو

موضوعات

  • همه
  • بدون موضوع
  • گم شده ها
  • امام زمان
  • خنده
  • کودک آزاری
  • دختران
  • کودک شاد
  • بچه ها

فیدهای XML

  • RSS 2.0: مطالب, نظرات
  • Atom: مطالب, نظرات
  • RDF: مطالب, نظرات
  • RSS 0.92: مطالب, نظرات
  • _sitemap: مطالب, نظرات
RSS چیست؟

کاربران آنلاین

  • زفاک

کاربران آنلاین

  • زفاک
  • کوثربلاگ سرویس وبلاگ نویسی بانوان
  • تماس